Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αύριο ο Δένδιας

▪Ουκρανικό και Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο των συνομιλιών

27-3-2022

Συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry θα έχει αύριο Δευτέρα, 28 Μαρτίου στο Κάιρο  ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο  ΥΠΕΞ είχε επισκεφθεί το Κάιρο επανειλημμένα, η τελευταία επίσκεψη έλαβε χώρα στις 13 Ιουλίου 2021 ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε μεταβεί στην Αθήνα, στις 19 Νοεμβρίου 2021, όπου συμμετείχε στην τετραμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας.

Η επίσκεψη του Υπουργού στο Κάιρο εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών και ραγδαία αναπτυσσόμενων σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ των δύο Υπουργών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, αναμένεται να λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 18:30.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, στην κοινή προσήλωση αμφότερων χωρών στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, στη Λιβύη, καθώς και στην Υποσαχάρια Αφρική.