Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου του 1821 ▪Εκδηλώσεις Εορτασμού με συμμετοχή Γαλλικών ΕΔ

24-3-2022

Τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 θα τιμήσουν με συμμετοχή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

 Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα έχουν ως εξής:

● Με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, από το οποίο θα απονηωθούν 4 Μαχητικά Αεροσκάφη RAFALE για να ενταχθούν στους σχηματισμούς Ιπτάμενων Μέσων που θα εκτελέσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

● Με την Φρεγάτα ALSACE που έχει καταπλεύσει στον Λιμένα Πειραιά.

● Με στατικό άοπλο τιμητικό τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος Τιμής (French Navy Guard of Honour) στην Πλατεία Συντάγματος κατά την στρατιωτική παρέλαση, το οποίο θα συνοδεύεται από άγημα του Λόχου Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ) του ΓΕΕΘΑ.

Επιπλέον, στα Ιπτάμενα Μέσα που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας θα ενταχθεί και το ιστορικό αεροσκάφος SPITFIRE, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα Μαχητικό Αεροσκάφος F-16.

Επίσης, η Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στον Λιμένα Πειραιά, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της Πανδημίας.

φωτ.ΓΕΕΘΑ