Φραγκογιάννης: Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΠ αποτελεί μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία για ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας

23-3-2022

Παρέμβαση από τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη έγινε κατά τη  συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής επί του Νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, συζητήθηκε σήμερα  το προτεινόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την μετατροπή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) σε Ανώνυμη Εταιρία Ελληνική Εταιρία Εξαγωγικών Πιστώσεων. Οι Οργανισμοί Εξαγωγικών Πιστώσεων προσφέρουν χρηματοδότηση και ασφάλιση για τη διευκόλυνση των εγχώριων εταιρειών προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στις διεθνείς αγορές.  

Όπως τόνισε κατά την παρέμβασή του ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, το νομοσχέδιο αποτελεί ακόμα μία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς ο ΟΑΕΠ είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός αντίστοιχος φορέας που δεν έχει μεταρρυθμιστεί την τελευταία 20ετία και παρουσιάζει βασικές ανεπάρκειες στην κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων εξαγωγέων. 

Το Νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΠ αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.