ΕΕ – Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ▪Θα μετέχει ο ΑΝΥΠΕΞ Βαρβιτσιώτης  

21-3-2022

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου θα συμμετάσχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Βασικό θέμα της ατζέντας είναι η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Μαρτίου 2022, στις εργασίες του οποίου ο ΑΝΥΠΕΞ θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνεται η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας,  θέματα ασφάλειας και άμυνας, ενέργειας, οικονομίας, διαχείρισης της πανδημίας COVID-19, καθώς και εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ.

Επίσης, η Γαλλική Προεδρία θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τον επικαιροποιημένο Οδικό Χάρτη για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2022 και θα ενημερώσει σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι υπουργοί θα συζητήσουν ακόμη για τις σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και για την αναθεώρηση του Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Πολιτικά Κόμματα και τα Ευρωπαϊκά Πολιτικά Ιδρύματα. 

φωτ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης-twitter