Διήμερη Επίσκεψη Δένδια στην Ινδία

21-3-2022

Επίσκεψη στην Ινδία θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 22 έως Τετάρτη 23 Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η επίσκεψη λαμβάνει χώρα σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, S. Jaishankar, στην Αθήνα, στις 26 Ιουνίου 2021.

Κατά την παραμονή του στο Νέο Δελχί, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Αντιπρόεδρο  της Ινδίας και Πρόεδρο της Άνω Βουλής, M. Venkaiah Naidu.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον ομόλογό του, S. Jaishankar. Μετά από το πέρας και των διευρυμένων συνομιλιών, θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (περίπου 09:00 ώρα Ελλάδας). Οι συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν ευρύτατο φάσμα θεμάτων, όπως την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τη διμερή και πολυμερή συνεργασία (η Ινδία είναι μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), καθώς και τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, τον Ινδο – Ειρηνικό, την Ανατολική Μεσόγειο και λοιπά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, τέλος, θα δώσει διάλεξη στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Jawaharlal Nehru (JNU) (περίπου 11:30 ώρα Ελλάδας).