ΥΠΕΞ ▪Διαδικτυακή συζήτηση: Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

“Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και πολιτισμού: ετοιμότητα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αρωγή και ανοικοδόμηση”

▪από το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

18-3-2022

Διαδικτυακή Ανθρωπιστική Συζήτηση με τίτλο «Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας: Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και πολιτισμού: ετοιμότητα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αρωγή και ανοικοδόμηση»  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022, 12:00-13:00, ώρα Κεντρικής Ευρώπης. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ανθρωπιστικού Φόρουμ (Βρυξέλλες, 21-23.3.2022). Κατά την έναρξη της συζήτησης, θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. 

 Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει τη δυνητική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη διατήρηση και ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, από την ετοιμότητα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης έως τις προσπάθειες αρωγής και ανοικοδόμησης σε ζώνες κρίσεων, για την επίτευξη συμμετοχής χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας.   

 Η ομιλία θα διεξαχθεί στην Αγγλική. Η διαδικτυακή πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη εντός αυτής της εβδομάδας, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://app.swapcard.com/event/european-humanitarian-forum.

Η απευθείας διαδικτυακή μετάδοση θα είναι επίσης διαθέσιμη στον σύνδεσμο:  https://humanitarian.forum.europa.eu/.

Υπουργείο Εξωτερικών-φωτ.αρχείου