ΛΑΕΔ και Πολεμικό Μουσείο στις επισκέψεις του ΥΦΕΘΑ

▪Συσκέψεις με τα Διοικητικά Συμβούλια

18-3-2022

Την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Πολεμικό Μουσείο, επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο του κύκλου ενημερωτικών επισκέψεων σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ΛΑΕΔ όπως και το Πολεμικό Μουσείο αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τελούν υπό την εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, βάσει των αρμοδιοτήτων του.

Τον ΥΦΕΘΑ υποδέχθηκαν κατά περίπτωση, ο παραδίδων καθήκοντα Διευθυντής της Λέσχης Αξιωματικών, Ταξίαρχος Γεώργιος Ρέλλιας και ο παραλαμβάνων, Υποστράτηγος Αλέξανδρος Δεσύπρης ενώ στο Πολεμικό Μουσείο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αναστάσιος Λιάσκος. Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την οργάνωση, τη λειτουργία, τις δράσεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, το όραμά τους για την αναβάθμιση αλλά και ανάδειξη των Υπηρεσιών τους, και περιηγήθηκε στους χώρους τους.

Κατά την επίσκεψη στη Λέσχη Αξιωματικών, ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί μεταξύ άλλων, για τις σημαντικής αξίας συλλογές ζωγραφικών πινάκων, κοσμημάτων, αρχαίων νομισμάτων, όπλων, αγιογραφιών και επίπλων, που κοσμούν τις αίθουσες της ΛΑΕΔ, στο εμβληματικό «Σαρόγλειο Μέγαρο» και άφησε ως κληροδότημα ο ευεργέτης Πέτρος Σαρόγλου. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε κατά την επίσκεψη στη Λέσχη Αξιωματικών, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΘΑ.