Εθνική Φρουρά: Οι Υποψήφιοι Ακόλουθοι Πρεσβείας από την Ελλάδα στο Γενικό Επιτελείο

18-3-2022

Ομάδα υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας που φοιτούν στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος επισκέφθηκαν το Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στην Κύπρο σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Κατά την παρουσία τους στο ΓΕΕΦ, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, ενώ τους έγινε σύντομη ενημέρωση  από Επιτελή της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων, για την αποστολή, το έργο, τις προκλήσεις, τις διεθνείς στρατιωτικές συνεργασίες της Εθνικής Φρουράς, καθώς επίσης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αρχηγός της ΕΦ σημείωσε τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία λόγω των διεθνών εξελίξεων αλλά ειδικότερα αυτών που λαμβάνουν χώρα στην εγγύτερη περιοχή της Ανατολική Μεσογείου και εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Εθνικής φρουράς στο ευρύ πλέγμα συνεργασιών με φίλιες και συμμαχικές χώρες, η οποία προάγει τη στρατιωτική συνεργασία, με σκοπό την συνδρομή στη διασφάλιση της ασφάλεια και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.   

φωτ.ΓΕΕΦ