Σε Σενεγάλη και Πράσινο Ακρωτήριο αύριο ο Δένδιας

22-2-2022

Επίσκεψη στη Σενεγάλη και στο Πράσινο Ακρωτήριο κατά το διάστημα 23 – 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει ο Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της ενεργού δραστηριοποίησης της Ελλάδας στην Υποσαχάρια Αφρική.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στις συγκεκριμένες χώρες της Δυτικής Αφρικής. Κατά την παραμονή του σε αυτές, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Αξιωματούχους.

Στη Σενεγάλη, στις 23 Φεβρουαρίου, ο ΥΠΕΞ θα γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον Πρόεδρο της χώρας, Μacky Sall, και θα έχει συνάντηση με την ομόλογό του, Aissat Sall. Κατά την επίσκεψη, προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Κατά την παραμονή του στη Σενεγάλη, θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ντακάρ. Ο κ.Δένδιας θα επισκεφθεί, επίσης, το Ινστιτούτο Παστέρ στο Ντακάρ, το οποίο συνεργάζεται με το ελληνικό αντίστοιχο Ινστιτούτο και αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην παραγωγή εμβολίων. Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες Αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Αποστολής EUTM Mάλι. Τέλος, αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεά για την παροχή υποστήριξης σε παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες μέσω του αθλητισμού, μέσω της οργάνωσης “Special Olympics Senegal”.

Στο Πράσινο Ακρωτήριο, θα ευρίσκεται ο Υπουργός την επομένη, 24 Φεβρουαρίου όπου αναμένεται να γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον Προέδρο, José Maria Neves, τον Πρωθυπουργό, José Ulisses Correia e Silva. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον ομόλογό του, Rui Figueiredo Soares, καθώς και με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Austelino Tavares Correia. Κατά την επίσκεψη, προγραμματίζεται και η υπογραφή Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο κρατών.

Τέλος, ο κ.Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεά ευρώ για πρόγραμμα της UNICEF σχετικά με την ενίσχυση των Κέντρων “Nȏs Kaza” (Κέντρων Ημέρας), με στόχο την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη των ευάλωτων ομάδων.