Εκλογές ΣΕΚΠΥ: Στα στιβαρά χέρια του Τάσου Ροζολή παραμένει το τιμόνι της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας

20-2-2022

▪Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας με τον Αναστάσιο Ροζολή να κρατάει δυναμικά και αποφασιστικά για μια ακόμη θητεία τα ηνία του ΣΕΚΠΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού το νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο όπως συγκροτήθηκε σε σώμα ύστερα από τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στις 8 Φεβρουαρίου έχει ως εξής:

1.       Ροζολής Αναστάσιος       Πρόεδρος

2.       Χατζησταματίου Αναστάσιος    Αντιπρόεδρος

3.       Αττάρτ Ευαγγελία  Γεν. Γραμματέας

4.       Σφυρής Νικόλαος  Ταμίας

5.       Καρατζάβελος Δημήτριος          Μέλος Δ.Σ.

6.       Κοντογιάννης Νικόλαος  Μέλος Δ.Σ.

7.       Οργανόπουλος Γεώργιος Μέλος Δ.Σ.

8.       Νοδάρος Δημήτριος         Μέλος Δ.Σ.

9.       Μπάρκας Βασίλειος         Μέλος Δ.Σ.

Αναπληρωματικά  μέλη:

1.       Αλεξόπουλος Σπυρίδων

2.       Φρύδας Φάνης

3.       Κόκκινος Σωτήριος

Εξελεγκτική Επιτροπή:

1.       Ξενοφώντας Νικολακόπουλος

2.       Κωνσταντίνος Λάζαρης

3.       Αθανάσιος Καλαφάτης

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής σε δήλωσή του μετά τη συγκρότηση  σε σώμα του νέου ΔΣ ανέφερε: «Ο Σύνδεσμος και με το νέο ΔΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες με μοναδικό σκοπό την στήριξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας» για να υπογραμμίσει εν συνεχεία ότι: «Οι προκλήσεις το επόμενο διάστημα θα είναι μεγάλες για τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οι οποίες μετά από τα χρόνια της κρίσης είναι πλέον η στιγμή που θα πρέπει να περάσουν σε φάση ουσιαστικής ανάπτυξης.» Ολοκληρώνοντας ο κ. Ροζολής επεσήμανε πως: «Με εξωστρέφεια και συνέργειες αλλά κυρίως με απαραίτητη συμβολή στην εξοπλιστική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να γυρίσουν σελίδα στηρίζοντας ταυτόχρονα την Ελληνική οικονομία, με θέσεις εργασίας αλλά και αξιοποίηση επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού».  

 Ο ΣΕΚΠΥ, είναι Σύνδεσμος μη κερδοσκοπικός, ιδρύθηκε  το 1982 με 40 χρόνια  δυναμικής παρουσίας στον τομέα της άμυνας. Έχει ως Μέλη του, περισσότερες από 160 Ελληνικές Επιχειρήσεις Άμυνας και Ασφάλειας, Κρατικές και Ιδιωτικές. Οι Επιχειρήσεις αυτές,  διαθέτουν κατάλληλη υποδομή, εμπειρία και γνώσεις, για την κατασκευή αμυντικών προϊόντων αρίστης ποιότητας προηγμένης και σύγχρονης τεχνολογίας. Σκοπός του,  είναι η υποστήριξη και η προαγωγή των συμφερόντων των Μελών του, η συνεργασία με ομοειδείς Συνδέσμους και Βιομηχανίες άλλων χωρών και η ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ώστε να καλύπτει εγχώριες και διεθνείς ανάγκες και κυρίως να μειώσει το τεράστιο σε βάρος της Ελλάδος εμπορικό ισοζύγιο στα υλικά άμυνας και ασφάλειας. Ο ΣΕΚΠΥ είναι σε διαρκή πορεία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται ως Θεσμικός συνομιλητής από τους εμπλεκόμενους στον τομέα των εξοπλισμών, φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τους οποίους, έχει άριστη συνεργασία και οι απόψεις του είναι σεβαστές.

Τάσος Ροζολής-Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ