Διοίκηση Ειδικού Πολέμου ▪Παραίτηση του Υποδιοικητή Στέλιου Κωστάλα

18-2-2022

Αιφνιδιαστική παραίτηση του Υποδιοικητή Στέλιου Κωστάλα από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. Ο Υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας ΠΝ  υπέβαλλε την παραίτησή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραιτήσεώς του.

 Πρόκειται για έναν αξιωματικό με περγαμηνές του οποίου το βιογραφικό, όπως παρατίθεται από τον ιστότοπο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και αναδημοσιεύουμε εδώ, μιλά από μόνο του:

Υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας ΠΝ

Ο Υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας γεννήθηκε στη Χίο το 1965. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983 απ´ όπου και αποφοίτησε το 1987 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες κρούσης του ΠΝ ενώ έχει διατελέσει και Κυβερνήτης στα πλοία: ΠΠ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙ, ΠΠ ΣΤΑΜΟΥ, ΚΦ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ και Α/Γ ΙΚΑΡΙΑ. Έχει υπηρετήσει σε επιτελικές και Διοικητικές θέσεις στα Γενικά Επιτελεία Ναυτικού και Εθνικής Άμυνας καθώς και στο Αρχηγείο Στόλου.

Έχοντας εξειδίκευση στις Ειδικές Δυνάμεις, έχει μακρά υπηρεσία στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετώντας ως Επικεφαλής Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, Επιτελής των επιχειρήσεων, Διευθυντής εκπαίδευσης και τέλος ως Διοικητής Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός έχει διατελέσει Διοικητής στο Νατοϊκό Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΝΜΙOTC/ΚΕΝΑΠ) και Υποδιοικητής στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Τέλος, έχει διατελέσει Υπασπιστής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και διευθυντής (MPD SENF) στο Νατοϊκό στρατηγείο (NATO ACT) στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Την 2 Μαρτίου 2021 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου και τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στην Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και του Σχολείου Βατραχανθρώπων των ΗΠΑ (US Navy SEAL’s), ενώ επιπρόσθετα διαθέτει:

Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Harvard University των ΗΠΑ

Μεταπτυχιακό στη Στατιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Μετάλλιο συμμετοχής στην ειρηνευτική αποστολή κατά την Νατοϊκή επιχείρηση «SHARP GUARD».

Υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας – φωτ.ΓΕΝ