1942-2022  ▪80 χρόνια από την ίδρυση του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής

14-1-2022

Ένα ενδιαφέρον επετειακό podcast για τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυση του θρύλου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για την Ελλάδα, του Ιερού Λόχου, του Προδρόμου των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων παρουσιάστηκε δια χειρός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Το ηχητικό ντοκουμέντο του ΓΕΕΘΑ θυμίζει σε όλους τους ηρωϊκούς αγώνες των Ιερολοχιτών Καταδρομέων υπέρ Πατρίδος ενώ ακούγονται διηγήσεις από τον Βετεράνο Ιερολοχίτη Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα και τον Γεράσιμο Τσιγάντε, δισέγγονο του πρώτου Διοικητή του Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής Χριστόδουλου Τσιγάντε.

Επισημαίνεται οτι σύμφωνα με ανάρτηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στις 9-1-2022 στο twitter, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας έγινε 101 χρονών.

Παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το επετειακό ηχητικό αφιέρωμα στα 80 χρόνια του Ιερού Λόχου:

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εφέτος ογδόντα (80) ετών από την συγκρότηση του θρυλικού Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής (1942-2022), της πρώτης οργανωμένης Ελληνικής Μονάδας Καταδρομών, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει τη σειρά των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας με ένα αφιέρωμα σε όσους υπηρέτησαν, υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Το podcast έχει τίτλο «Από τον Ιερό Λόχο του Χριστόδουλου Τσιγάντε στη σύγχρονη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου», μια ιστορία αγώνων, ηρωϊκών πράξεων και θυσιών, μια ιστορία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Στην ηχογράφηση του Podcast συμμετείχε ο Γεράσιμος Τσιγάντες, δισέγγονος του θρυλικού πρώτου Διοικητή του Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής Χριστόδουλου Τσιγάντε, καθώς και ο υπερεκατοντούτης Στρατηγός Ιερολοχίτης κ. Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος διηγείται τις αναμνήσεις του εμπνέοντας τους νεότερους. (για το podacst επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ΓΕΕΘΑ)

Μνημείο Ιερού Λόχου – Πεδίον Άρεως (φωτ. Diplomatic Point)
φωτ.ΓΕΕΘΑ