Νίκος Δένδιας: “Με το Μπαχρέιν μας συνδέουν στενότατες σχέσεις”

22-11-2021

 Τις στενές σχέσεις Ελλάδος-Μπαχρέιν ανέδειξε σε σχετικές δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν  Abdullatif bin Rashid Al Zayani.

 Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «εξαιρετικά επιτυχημένη» τη συζήτηση που είχε με τον ομόλογό του και υπογράμμισε ότι ανοίγει δρόμους οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων. Ο κ. Δένδιας επίσης τόνισε ότι  το Μπαχρέιν έχει «παρόμοιες θέσεις» με την Ελλάδα στα θέματα Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

 Συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ ανέφερε: “Τελειώνει σήμερα η επίσκεψή μου στο Μπαχρέιν, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο «Manama Dialogue», να εκφράσω τις απόψεις της χώρας μας, να γίνω δεκτός από τον Βασιλιά, και να συζητήσω με τον συνάδελφό μου, τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν. Με το Μπαχρέιν μας συνδέουν στενότατες σχέσεις. Το Μπαχρέιν είναι μια χώρα η οποία έχει σταθεί πάντα δίπλα μας στους Διεθνείς Οργανισμούς, στηρίζει την υποψηφιότητά μας για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και είναι χώρα η οποία καταδίκασε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Επίσης, είναι μια χώρα που έχει παρόμοιες θέσεις με εμάς στα θέματα του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, για το οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας. Μια εξαιρετικά επιτυχημένη συζήτηση, μια συζήτηση η οποία ανοίγει δρόμους και οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, από το Μπαχρέιν στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στο Μπαχρέιν. Είναι πάντα χαρά μου να επισκέπτομαι χώρες που έχουν απέναντι στην πατρίδα μας τα φιλικά αισθήματα που έχει το Μπαχρέιν.”

φωτ.Νίκος Δένδιας-twitter