7η Εκπαιδευτική Σειρά Σχολείου «Drafting, Production and Maintenance Of NATO Standards and Doctrines» ΣΤΟ ΚΕΝΑΠ

11-10-2021

Η 7η Εκπαιδευτική Σειρά του Σχολείου «Drafting, Production and Maintenance of NATO Standards and Doctrines», στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC) πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

  Την έναρξη εργασιών του Σχολείου χαιρέτησε ο νεοεκλεγμένος από τη Στρατιωτική Επιτροπή ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Military Committee/MC) Έλληνας Διευθυντής του NATO Standardization Office, Υποστράτηγος Δημήτριος Σιγουλάκης.

  Στην εκπαίδευση, που παρασχέθηκε από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΓΕΕΘΑ, της Διοίκησης Μετασχηματισμού ΝΑΤΟ (Allied Command Transformation/ACT) και του Γραφείου Τυποποίησης ΝΑΤΟ (NATO Standardization Office/NSO), συμμετείχαν 25 Αξιωματικοί ΝΑΤΟ «Standards Custodians», από 13 κράτη-μέλη, 7 φορείς της Δομής Διοίκησης (NATO Command Structure) και Κέντρα Αριστείας του ΝΑΤΟ (NATO Centers of Excellence/COEs).   Το υπόψη Σχολείο έχει λάβει την ανώτατη πιστοποίηση από τη Διοίκηση Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Allied Command Transformation/ACT) και εντάσσεται στο Σχέδιο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Tυποποίηση ΝΑΤΟ, την επίβλεψη υλοποίησης του οποίου έχει αναλάβει το ΓΕΕΘΑ επ’ ωφελεία της Συμμαχίας. Μέχρι σήμερα και σε συνολικό αριθμό 7 εκπαιδευτικών σειρών, έχουν εκπαιδευτεί στο ΚΕΝΑΠ 204 επιτελείς των κρατών – μελών και οντοτήτων της Δομής Διοίκησης της Συμμαχίας.

φωτ.ΓΕΕΘΑ