Ετήσιο Μνημόσυνο και Αποκαλυπτήρια Προτομής Εκλιπόντος Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη

3-9-2021

Το ετήσιο Μνημόσυνο του Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη  ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα τη νύκτα της 3ης προς 4η Σεπτεμβρίου 2020 κατά τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος Ελευθέρας Πτώσεως τελέστηκε σήμερα  Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στη Νέα Χαλκηδόνα.

Η επιμνημόσυνη δέηση για τον Πεσόντα εν ώρα Καθήκοντος Καταδρομέα εψάλη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος. Με το πέρας του Μνημόσυνου ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του, η οποία ανεγέρθη στον τόπο όπου μεγάλωσε στην Πλατεία Ολυμπιονικών Νέας Χαλκηδόνας, που μετονομάστηκε σε «Πλατεία Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη» κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι  τελετές μνήμης προς τιμήν του ηρωικού Καταδρομέα έγιναν παρουσία της οικογένειας του Πεσόντος και τίμησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Ιωάννης Βούρος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Καταδρομέα Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό Παλικάρι που με τη θυσία του εν ώρα καθήκοντος πέρασε στο Πάνθεον των Αθάνατων των Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ επεσήμανε ότι η Προτομή του θα ακτινοβολεί ως φάρος ηρωισμού και αυτοθυσίας, φωτίζοντας την οδό της Τιμής και του Χρέους για τις γενιές των Ελλήνων, τόσο τις σημερινές όσο και αυτές που θα ακολουθήσουν.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Ιωάννη Βούρο καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου τόσο για την ανέγερση της προτομής του εκλιπόντος, όσο και για την μετονομασία της «Πλατείας Ολυμπιονικών» Νέας Χαλκηδόνας σε «Πλατεία Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη», χαρακτηρίζοντας τις πρωτοβουλίες αυτές ως έμπρακτες αποδείξεις αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς εκείνους που έθεσαν και θέτουν την Πατρίδα πάνω και από αυτήν την ίδια τη ζωή τους.

φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ