Στη Σλοβενία μεταβαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για το συνέδριο «2021 Bled Strategic Forum»

1-9-2021

●«Η Μεσόγειος: μια γεωστρατηγική σκακιέρα» το θέμα στο πάνελ που θα μετέχει

Στη Σλοβενία θα μεταβεί αύριο Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο «2021 Bled Strategic Forum». Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα μετέχει στο πάνελ με θέμα: «Η Μεσόγειος: μια γεωστρατηγική σκακιέρα (Mediterranean: A Geostrategic Chessboard)» (15.15-16.45 ώρα Ελλάδας).

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας επίσης θα συμμετάσχουν στην εν λόγω ομάδα συζήτησης.

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας θα λάβει μέρος στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich), η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη και στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι  εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Διαδοχικές συζητήσεις για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Κόλπου και με την Κίνα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου. Το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ με τον Ινδό ομόλογό τους. Σύντομες δηλώσεις αναμένονται να γίνουν από τον υπουργό Εξωτερικών την Παρασκευή γύρω στις 9.45 ώρα Ελλάδας.