Τριμερής συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ την Κυριακή στα Ιεροσόλυμα παρουσία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών

● Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Η τριμερής συνάντηση θα εστιάσει στις περιφερειακές εξελίξεις και σε επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η καταπολέμηση πυρκαγιών, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος.

20-8-2021

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στην τριμερή Συνάντηση Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου η οποία  θα πραγματοποιηθεί στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο Έλληνας Υπουργός θα έχει αρχικά διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογο του Yair  Lapid. Εν συνεχεία, θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών με τους ομολόγους του Yair Lapid και Νίκο Χριστοδουλίδη εστιάζοντας στις περιφερειακές εξελίξεις και σε επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η καταπολέμηση πυρκαγιών, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος. Αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις με το πέρας της συνάντησης των Υπουργών περί ώρας 15:20-15:30.

Ακολούθως, ο κ.Δένδιας θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του και την Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ Karin Elharar.

Ο  Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει αμέσως μετά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Naftali Bennet και αργότερα θα γίνει δεκτός από  τον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac  Herzog. Η ολοκλήρωση της επίσκεψης θα γίνει με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και  Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz.

Η στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε όλους τους τομείς, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αναμένεται να εξετασθούν στις διμερείς συναντήσεις.